YEMEK TARİFLERİ



KARNIBAHAR KIZARTMASI


 







  • malzemeler

  • Orta boy karnıbahar
    2 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    1çay kaşığı kırmızı biber
    1çay kaşığı kekik ve tuz
    üzeri için..sarımsaklı yoğurt
    yapılışı
    karnıbaharları haşlayıp çiçek çiçek ayırın.
    Sos malzemelerini iyice çırpın
    Daha sonra,karnıbaharları,  bu sosa batırarak kızgın yağda kızartın
    sarımsaklı yoğurtla servis yapın

    EV YAPIMI SOMUN EKMEK



  • Ev yapımı somun ekmek

    • Pişirme Süresi:30 dk
      Hazırlama Süresi:25 dk




  • Ev yapımı somun ekmek malzemeleri

         1 kg un

         500 ml sıcak süt

         1 su bardağı ayçiçeği yağı

         1 yemek kaşığı tuz

         3 yemek kaşığı toz şeker

         1 yaş maya
    üzeri için
         1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

         Yarım çay bardağı su

         çörek otu
  • Ev yapımı somun ekmek hazırlanışı
  • Ev yapımı somun ekmek: Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyip 10 dakika yoğurun. üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın.
    Hamur kabarınca istediğiniz formu verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika(oda sıcaklığına bağlı olarak süre değişebilir) bekletin. üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serptikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis yapın.
    Ev yapımı somun ekmek artık hazır, afiyet olsun   


  •                      PROFİTEROL                                                                                 




    Hamur malzemeleri
    4 yumurta
    1 1/2 su bardağı su
    1 su bardağı un
    100 gr margarin veya tereyağ
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tutam tuz

    İç kreması
    1 yumurta
    2 su bardağı süt
    1 su bardağışeker
    3 yemek kaşığı un
    50 gr margarin
    vanilya,limon kabuğu rendesi

    Çikolatalı sos
    4 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı un
    8 yemek kaşığı şeker 
    1 1/2 su bardağı su veya süt 

    Yapılışı
    Hamuru hazırlamak için,önce tencereye suyu koyuyoruz.içine tuz ,tereyağ ve şekeri ekleyerek kaynatıyoruz.Kaynarken içine ununu ekleyip kaşıkla ezerek pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını bekleyip yumurtaları birer birer hamura yediriyoruz .Hamuru krema torbası ile yağlı kağıt yayılmış tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz .Kızdırılmış fırında önce 180 daha sonra 150 derecede pembeleşip sertleşene kadar (45dk)pişiriyoruz.
    Pişen hamurların içine krema doldurup üzerine çikolata sosu dökerek servis
    yapıyoruz  


    PERİŞAN KURABİYE





    malzemeler

    1 paket margarin 
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 çay bardağı sıvı yağ 
    1 çay bardağı ceviz
    1 çay bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı yulaf ezmesi 
    vanilya 
    kabartma tozu
    aldığı kadar un

    Yapılışı
    Margarin ve şeker el sıcaklığı ile yumuşatılır.Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Parmak uçları ile parça parça alınarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk.pişirilir.



                      OMEGA 3 BAKIMINDAN ZENGİN EKMEK





    Her zaman yaptığım ev ekmeğimi bu gün omega 3 açısından zenginleştirdim. Bu şekilde tüketilen ekmeğin aynı zamanda kolestrolü de düşürme etkisi olacağını söyleyebilirim. 
    Malzemeler
    1 kilo kepekli un 
    1/2 lt su veya süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı ceviz 
    1 çay bardağı keten tohumu(çekilmiş)
    1 çay bardağı yulaf ezmesi
    1 yemek kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı pekmez 
    1 paket maya
    Yapılışı
    Derin bir kabın içine un dökülerek ortası havuz şeklinde açılır.Tüm malzeme eklenerek  hamur iyice yoğurulur.Şekillendirilen hamur parçaları yulaf ezmesi içinde yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir .Tepside ekmekler iki misli kabarınca 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dk. pişirin. 

    1 yorum:

    1. Sağlıklı bir ekmek yemeği istiyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum.

      YanıtlaSil