KARNIBAHAR KIZARTMASI
malzemeler
Orta boy karnıbahar
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1çay kaşığı kırmızı biber
1çay kaşığı kekik ve tuz
üzeri için..sarımsaklı yoğurt
yapılışı
karnıbaharları haşlayıp çiçek çiçek ayırın.
Sos malzemelerini iyice çırpın
Daha sonra,karnıbaharları, bu sosa batırarak kızgın yağda kızartın
sarımsaklı yoğurtla servis yapın
EV YAPIMI SOMUN EKMEK
- Pişirme Süresi:30 dk
- Hazırlama Süresi:25 dk
Ev yapımı somun ekmek malzemeleri
- 1 kg un
- 500 ml sıcak süt
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yaş maya
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- çörek otu
Hamur kabarınca istediğiniz formu verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika(oda sıcaklığına bağlı olarak süre değişebilir) bekletin. üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serptikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis yapın.
Ev yapımı somun ekmek artık hazır, afiyet olsun
Hamur malzemeleri
4 yumurta
1 1/2 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr margarin veya tereyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
İç kreması
1 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağışeker
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin
vanilya,limon kabuğu rendesi
Çikolatalı sos
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 1/2 su bardağı su veya süt
Yapılışı
Hamuru hazırlamak için,önce tencereye suyu koyuyoruz.içine tuz ,tereyağ ve şekeri ekleyerek kaynatıyoruz.Kaynarken içine ununu ekleyip kaşıkla ezerek pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını bekleyip yumurtaları birer birer hamura yediriyoruz .Hamuru krema torbası ile yağlı kağıt yayılmış tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz .Kızdırılmış fırında önce 180 daha sonra 150 derecede pembeleşip sertleşene kadar (45dk)pişiriyoruz.
Pişen hamurların içine krema doldurup üzerine çikolata sosu dökerek servis
yapıyoruz
PERİŞAN KURABİYE
malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yulaf ezmesi
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı
Margarin ve şeker el sıcaklığı ile yumuşatılır.Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Parmak uçları ile parça parça alınarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk.pişirilir.
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yulaf ezmesi
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı
Margarin ve şeker el sıcaklığı ile yumuşatılır.Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Parmak uçları ile parça parça alınarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk.pişirilir.
OMEGA 3 BAKIMINDAN ZENGİN EKMEK
Her zaman yaptığım ev ekmeğimi bu gün omega 3 açısından zenginleştirdim. Bu şekilde tüketilen ekmeğin aynı zamanda kolestrolü de düşürme etkisi olacağını söyleyebilirim.
Malzemeler
1 kilo kepekli un
1/2 lt su veya süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı keten tohumu(çekilmiş)
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pekmez
1 paket maya
Yapılışı
Derin bir kabın içine un dökülerek ortası havuz şeklinde açılır.Tüm malzeme eklenerek hamur iyice yoğurulur.Şekillendirilen hamur parçaları yulaf ezmesi içinde yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir .Tepside ekmekler iki misli kabarınca 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dk. pişirin.
Malzemeler
1 kilo kepekli un
1/2 lt su veya süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı keten tohumu(çekilmiş)
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pekmez
1 paket maya
Yapılışı
Derin bir kabın içine un dökülerek ortası havuz şeklinde açılır.Tüm malzeme eklenerek hamur iyice yoğurulur.Şekillendirilen hamur parçaları yulaf ezmesi içinde yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir .Tepside ekmekler iki misli kabarınca 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dk. pişirin.
Sağlıklı bir ekmek yemeği istiyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum.
YanıtlaSil